Homy4U.com, Retro Jukeboxen, Retro Platenspelers

3. Jukebox

Van alle retro music centers spreekt de jukebox wellicht het meest tot de verbeelding.

De eerste jukebox werd ontwikkeld aan het einde van de negentiende eeuw, maar het duurde nog tot de jaren dertig voordat jukeboxen ook echt populair werden. Traditioneel werd de jukebox gebruikt voor het bewaren en afspelen van wel 100 vinylplaten, vooral in bars en cafés. Door de technologische evolutie geraakte de jukebox echter in vergeethoek en de gekende merken, zoals Wurlitzer, Seeberg of Rock Ola konden niet of nauwelijks overleven.

Vandaag kent de jukebox echter een revival, mede ondersteund door de nieuwste technologie. Er is nu een jukebox voor ieders budget,  jukeboxen worden toegankelijk voor iedereen. Door de nieuwe opslagmogelijkheden (USB of SD kaart) kunnen de moderne jukeboxen een veelvoud aan liedjes bevatten, in vergelijking met de traditionele vinyl of CD jukeboxen.

Met een aantal van onze jukeboxen kan je oude vinylplaten omzetten naar MP3 formaat op een SD kaart of USB apparaat. Door het aanlsuiten van een tablet of smartphone heb je zelfs toegang tot oneindig veel muziek van het internet.

Kortom, de klassieke looks zijn nu voorzien van de nieuwste technologie. Of je nu van een  oude vinylplaat  wil genieten, deze wil omzetten naar MP3 formaat, of gewoon een CD of radio wil beluisteren, bij ons vind je zeker de geschikte jukebox.

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.